Składniki:
- mleko 0,5% tłuszczu - 300 mililitrów
- jajka - 2 sztuki
- mąka - 150 gramów
- Rozdrobnione pomidory pelatti - 400 gramów
- Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
- cukinia - 1 sztuka
- ser gorgonzola - 50 gramów
- chudy twaróg 0% tłuszczu - 100 gramów
- olej roślinny - 3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj naleśniki, w tym celu wymieszaj mąkę z jajkiem i mlekiem, dodaj łyżkę lub dwie oleju – gotowe ciasto powinno być gładkie, o konsystencji śmietany. W razie potrzeby dodaj więcej mleka lub mąki.

Krok 2

Na rozgrzanej, natłuszczonej patelni wylewaj ciasto naleśnikowe, jednocześnie rozprowadzając je po powierzchni patelni.

Krok 3

Naleśniki smaż po kilkanaście sekund z każdej strony - tak, aby były złociste.

Krok 4

Przygotuj sos pomidorowy, w tym celu pokrojone pomidory z puszki pomieszaj z Fixem Knorra i zagotuj.

Krok 5

Gorgonzolę zetrzyj na tarce. Cukinię pokrój w drobną kostkę, przesmaż ją na patelni, na rozgrzanym oleju, dodaj rozdrobnioną gorgonzolę i chudy twaróg. Dokładnie wymieszaj. Powstały farsz nałóż na naleśniki. Najpierw zwiń brzegi do środka, a następnie zroluj naleśniki.

Krok 6

Gotowe roladki obsmaż na patelni i podawaj z sosem pomidorowym, oprószonym porwaną bazylią

POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ